We Rise By Lifting Others
Noi suntem cei care am înțeles devreme ce este răbdarea, diferită de pasivitate, consecvență, dar fără noțiunea de “încremenire în proiect”, simțul măsurii și lipsa de suficiență. Punem cărămidă cu cărămidă și construim împreună varianta cea mai bună a omului de succes de mâine.

Te-ai întrebat vreodată de ce să fii voluntar? Voluntariatul unește, construiește și schimbă lumea. Voluntariatul este o balanță a schimbării, te poate ajuta atât pe tine, cât și pe cei din jurul tău, iar timpul este cel mai bun ingredient pe care îl poți oferi unei cauze. Hai în echipă! Îți promitem amintirii de neuitat.

Echipa AS POLI

Consiliul Director - AS POLI

Singuri putem face atât de puțin, împreună putem face atât de multe.

Antonio Porumbiță

Președinte

Voluntariatul schimbă și te schimbă, iar eu sunt cel de astăzi datorită acestei frumoase călătorii. Sunt omul detaliilor, ele fiind cele care fac diferența în orice activitate. Sunt cel care iubește presiunea căci ea te educă, te transformă și te face să poți realiza mai multe cerințe într-un timp mai scurt, iar satisfacția este considerabil mai mare. Voluntariatul este un fel de a fi, iar plusul vine din faptul că investești în tine pe termen lung, acumulând o serie de competențe care cu siguranță te vor ajuta în viitor atât în relația cu cei din jurul tău, dar și la locul de muncă.

Am înțeles încă din primul an necesitatea inteligenței sociale, cheia succesului pentru cei care lucrează direct cu publicul, dar și importanța flexibilității cognitive, de care avem nevoie în orice domeniu în care vom activa căci necesită gândire adaptabilă și creativă.

Prin voluntariat tu ești cel care se asigură personal că lumea se așază pe un făgaș mai bun.

Alexandra Petcu

Vicepreședinte Externe

Numele meu este Alexandra-Iuliana PETCU, sunt absolventă a Facultății de Inginerie Medicală.

Despre mine pot spune că sunt o persoană dinamică, sociabilă și cu o permanentă dorință de dezvoltare. Îmi place să cred că fiecare dintre noi suntem suma experiențelor noastre, în cazul meu aceste experiențe au venit de cele mai multe ori din voluntariat. Voluntariatul este cel care m-a ajutat să mă dezvolt, să cresc și să fiu astăzi o persoană organizată, un bun ascultător și un coechipier de nădejde. Tot voluntariatul m-a învățat că nu există ceva ce nu poți face ci există doar situații în care ceilalți sunt mai pregătiți decât tine, trebuie să știi unde să cauți.

Paul Olaru

Vicepreședinte Interne

Eu sunt Andrei-Paul Olaru, dar toți mă știu drept Oli. Ocup poziția de vicepreședinte interne, dar personal, nu mă definește funcția și îmi place să cred că sunt la fel de dedicat ca în prima zi de voluntariat și promit să rămân la fel până în ultima. Totodată sunt și președinte pe departamentul glumelor proaste, dar, în apărarea mea, sunt aici pentru toată lumea în caz de nevoie. Sunt pasionat de tot ce înseamnă voluntariatul și vă aștept și pe voi să ne bucurăm împreună de o perioada minunată din viața noastră și să dezvoltăm cu toții această asociație unică.

Constantin Marin

Secretar General

Pe parcursul anilor de voluntariat am învățat ce înseamnă cu adevărat lucrul în echipă, importanța comunicării și am descoperit satisfacția pe care o ai la sfârșitul unei zile foarte obositoare.
Sunt o persoană care iubește să se implice în proiecte, să cunoască oameni noi, iar prin intermediul acțiunilor de voluntariat am avut parte din plin de aceste lucruri.

Din punctul meu de vedere, să dedici timp voluntariatului înseamnă să dedici timp dezvoltării tale. Am învățat de-a lungul timpului să vorbesc în fața unui public, să îmi susțin cu tărie parerile, mi-am dezvoltat abilitățile de comunicare și continui să evoluez prin intermediul unei echipe minunate.

Selda Șaban

Secretar General Adjunct

Numele meu este Șaban Selda și sunt studentă în anul II de master în cadrul Facultății de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor.

Mă consider o persoană implicată, sociabilă și perseverentă. Fac voluntariat din primul an de studenție și pot să spun că este cea mai frumoasă modalitate de a petrece timpul liber, cea mai bună sursă de dezvoltare personală și cel mai bun prilej de a cunoaște oameni noi.

Sonia Maer

Coordonator PR

Numele meu este Sonia sau “șoarec” cum mi-ar spune colegii. Sunt studentă a Facultatății de Inginerie Aerospațială și fac parte din AS POLI de 2 ani de zile, iar în prezent am bucuria să coordonez cel mai creativ departament, cel de PR.

Rolul nostru este să împachetăm gândirea analitică a unui inginer și să privim viața de student într-un mod inovativ. Personal, AS POLI reprezintă deja un loc de suflet, este acel loc pe care îl pot numi cu mândrie " ACASĂ ", departe de casă.

Voluntariatul pentru mine reprezintă o esență importantă a personlității mele, deci cea mai grea întrebare pe care o pot primi este: “De ce să mă înscriu în asociație?” Dacă totuși vrei să elucidăm acest mister, rămâne sa vii alături de noi și să te convigi singur că anii studenției chiar sunt cei mai frumoși ani!

•PRoud to be part of this amazing team•

Daniel Rotar

Coordonator Logistică

Mă numesc Rotar Daniel, sunt student în anul IV în cadrul Facultății de Transporturi, specializarea Ingineria Sistemelor de Propulsie. Sunt o fire sociabilă, căreia îi plac provocările și experiențele noi. Consider că voluntariatul este activitatea necesară dezvoltării armonioase a unui viitor angajat, absolvent al facultății, pe baza căreia legi multe prietenii de durată și îți creezi amintiri unice.

Teodora Ciulei

Coordonator HR

Numele meu este Teodora și sunt studentă a Facultății de Inginerie Medicală. Sunt voluntar al Asociației Studenților din Politehnica de mai bine de un an de zile și fac parte din departamentul de Resurse Umane, departament pe care îl și coordonez. AS Poli înseamnă pentru mine o mare comunitate pe care încercăm să o consolidăm zi de zi și care oferă voluntarilor săi oportunități de dezvoltare, atât la nivel academic, prin întrajutorarea membrilor săi, cât și la nivel personal, facilitând legarea unor prietenii de durată.

Lorena Adam

Coordonator FR

Mă consider o persoană perseverentă, atentă la detalii, implicată la maximum în tot ceea ce îmi propun și puternică, reușind să fac față cu brio oricăror încercări și provocări.

Animată de ambiție și altruism și dorind să contribui în rezolvarea problemelor comunității, m-am implicat în diferite activități de voluntariat, cuvânt pe care îl asociez cu un job al sufletului. Încerc de fiecare dată când am ocazia să încurajez studenții să fie activi în astfel de proiecte pentru a-și putea dezvolta în mod fructuos aptitudinile și cunoștințele necesare în cariera pe care o vor urma și nu numai.

Alecsia Stoica

Coordonator IT & Grafică

Mă numesc Stoica Alecsia, absolventă a Facultății de Știința și Ingineria Materialelor și viitoare studentă la master.

Aș putea spune că sunt o persoană implicată, organizată, perfecționistă, dornică de a învăța cât mai multe, dar și muncitoare pentru a îmi stabili obiectivele, iar locul potrivit pentru a le dobândi este voluntariatul. Încurajez întotdeauna oamenii să vină să facă voluntariat fiindcă îți deschide foarte multe căi și te dezvoltă personal și profesional.

Daniel Avram

Coordonator Vocațional

Salutare! Mă numesc Daniel Avram și sunt student al Facultații de Inginerie Mecanică și Mecatronică în anul III, voluntar în cadrul facultății, dar și în cadrul universității.

Dedicarea, optimismul, adaptabilitatea și atenția la detalii sunt unele dintre calitățile care mă descriu în linii mari și care mă ajută să fac față provocărilor singur, dar și alături de echipa mea.

Voluntariatul este și va ramâne pentru mine una dintre cele mai semnificative experiențe din viața mea. Acesta este motivul principal al dorinței mele de a ajuta și angrena actualii și viitorii studenți în activități de voluntariat. Îmi doresc ca fiecare student să aibă parte de experiența voluntariatului, nu doar pentru interacțiunea cu alte persoane, ci și pentru dezvoltarea personală și profesională care vine la pachet cu această experiența minunată.Sunt o persoană care iubește să se implice în proiecte, să cunoască oameni noi, iar prin intermediul acțiunilor de voluntariat am avut parte din plin de aceste lucruri.

Din punctul meu de vedere, să dedici timp voluntariatului înseamnă să dedici timp dezvoltării tale. Am învățat de-a lungul timpului să vorbesc în fața unui public, să îmi susțin cu tărie parerile, mi-am dezvoltat abilitățile de comunicare și continui să evoluez prin intermediul unei echipe minunate.

Reprezentanții ligilor studențești din UPB

Cerasela Ceapă

Președinte - Liga Studenților din Facultatea de Științe Aplicate

Bună! Numele meu este Cerasela Ceapă, sunt absolventă a Facultății de Științe Aplicate, unde am prilejul să coordonez în calitate de președinte Liga Studenților din Facultatea de Științe Aplicate. În cei trei ani de voluntariat atât eu cât și consiliul director LSFSA, am încercat să păstrăm spiritul de echipă, dorința de a face bine și entuziasmul unui colectiv frumos.

Voluntariatul este farmecul vieții de student!
Fii un TU mai bun! Fii voluntar!
#ComunitateaPrimează

Andrei Ionescu

Președinte - Asociația Studenților Chimiști Poli

Manu, sau Ionescu Andrei, născut în Pitești și absolvent al Colegiului “Costin D. Nenițescu” din același oraș, devine la scurt timp după ce a fost admis la Facultatea de Inginerie Chimică si Biotehnologii, voluntar în cadrul Asociației Studenților Chimiști Poli. Deși primul an de voluntariat s-a aflat în pandemie, nu i-a fost greu să devină responsabil de cât mai multe evenimente, apoi un departament, urmând în final să fie numit Președinte al asociației și să reprezinte studenții facultății sale.

Razvan Drumeși

Președinte - Liga Studenţilor din Facultatea de Automatică şi Calculatoare

LSAC (Liga Studenţilor din Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Universitatea Politehnica Bucureşti) este o organizaţie studenţească apolitică, non-guvernamentală şi non-profit, care funcţionează cu ajutorul principiilor voluntariatului şi antrenează, prin activităţile sale, studenţii acestei facultăţi. Încă din 1991, comunitatea a reușit să aducă în același loc tineri creativi și dornici de implicare, care treptat au ajuns să lege prietenii strânse ce mai apoi s-au transformat într-o mare familie. LSAC își dorește să le ofere tuturor o studenție cât mai frumoasă prin intermediul activităților ce sunt organizate anual, ajutându-i pe aceștia să se dezvolte personal și să dobândească anumite abilități ce vor reprezenta un atu în procesul lor de formare ca viitori ingineri. Totodată, organizația pune pe primul loc drepturile și interesele tuturor studenților, păstrând o strânsă legătură cu facultatea și membrii acesteia, fiind una dintre cele mai reprezentative asociaţii ale Universităţii.

Animată de ambiție și altruism și dorind să contribui în rezolvarea problemelor comunității, m-am implicat în diferite activități de voluntariat, cuvânt pe care îl asociez cu un job al sufletului. Încerc de fiecare dată când am ocazia să încurajez studenții să fie activi în astfel de proiecte pentru a-și putea dezvolta în mod fructuos aptitudinile și cunoștințele necesare în cariera pe care o vor urma și nu numai.

Laura Popescu

Președinte - Asociația Studenților din Ingineria Sistemelor Biotehnice

Mă numesc Popescu Laura-Cristina, sunt studentă a Universității Politehnica București, în anul 3 de studii la Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice pe specializarea Ingineria Produselor Alimentare. Sunt voluntar de 3 ani in Asociația Studenților din Ingineria Sistemelor Biotehnice, iar de un an sunt președintele acesteia. Prin multă muncă și efort depus, m-am dezvoltat personal și profesional si am putut să îmi depășesc limitele, ajungând la rândul meu sa pot să învăț și să sprijin alți tineri interesați de voluntariat din cadrul facultății.

Constantin Marin

Președinte - Asociația Studenților din Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor

Pe parcursul anilor de voluntariat am învățat ce înseamnă cu adevărat lucrul în echipă, importanța comunicării și am descoperit satisfacția pe care o ai la sfârșitul unei zile foarte obositoare.
Sunt o persoană care iubește să se implice în proiecte, să cunoască oameni noi, iar prin intermediul acțiunilor de voluntariat am avut parte din plin de aceste lucruri.

Din punctul meu de vedere, să dedici timp voluntariatului înseamnă să dedici timp dezvoltării tale. Am învățat de-a lungul timpului să vorbesc în fața unui public, să îmi susțin cu tărie parerile, mi-am dezvoltat abilitățile de comunicare și continui să evoluez prin intermediul unei echipe minunate.

Daniel Rotar

Președinte - Organizația Studenților din Facultatea de Transporturi

Mă numesc Rotar Daniel, sunt student în anul IV în cadrul Facultății de Transporturi, specializarea Ingineria Sistemelor de Propulsie. Sunt o fire sociabilă, căreia îi plac provocările și experiențele noi. Consider că voluntariatul este activitatea necesară dezvoltării armonioase a unui viitor angajat, absolvent al facultății, pe baza căreia legi multe prietenii de durată și îți creezi amintiri unice.

Cosmin Nica

Președinte - Youth In Action Inginerie Mecanică și Mecatronică

Numele meu este Nica Ionuț Cosmin și sunt student în anul IV la Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică a Universității Politehnica din București.

La momentul actual, sunt președintele organizației studențești Youth In Action Inginerie Mecanică și Mecatronică, coordonator în cadrul Departamentului de Logistica în CCVSR și voluntar A.S.POLI.

La început, am perceput voluntariatul doar ca pe o distracție, dar pe parcurs, după finalizarea mai multor proiecte, mi-am dat seama că nu este doar atât. Activitățile de voluntariat sunt cel mai bun mod de a te dezvolta personal și de a-ți crea relații noi, pentru că, din start, tu și toți oamenii din jurul tău aveți o punte comună, aceea fiind dorința de a-i ajuta pe alții.

Mă consider ca fiind o persoană comunicativă, transparentă și deschisă. Mereu am iubit să lucrez în echipă, să vorbesc și să cunosc cât mai multe persoane. Voluntariatul, pentru mine, a fost lucrul care m-a ajutat să-mi dezvolt toate aceste abilități și chiar să descopăr altele noi. Îmi place să fac oamenii din jurul meu să râdă, să zâmbească și să le transmit starea mea de bine. Mai mult, îmi place să le ofer mai departe celorlalți toate cunoștințele pe care le-am dobândit eu de-a lungul timpului.

Realizarea mea cea mai mare a fost să ajung președintele YAIMM, pentru că, încă de când am intrat în anul I în calitate de voluntar, YAIMM mi-a fost ca o familie. Sunt extrem de mândru de voluntarii mei, care pot duce la bun sfârșit orice lucru, indiferent de cât de dificil ar fi. Am planuri foarte mari pentru această asociație, iar alături de susținerea voluntarilor mei, doresc să o ridic la cotele cele mai înalte.

Nu în ultimul rând, un lucru pentru care sunt foarte recunoscător este reprezentat de sprijinul AS POLI și colaborările pe care le-am tot avut cu aceștia. Mă bucur nespus că am reușit să ne unim puterile în cadrul mai multor evenimente și echipa YAIMM speră să aibă ocazia de a mai lucra împreună și în viitor.

Andreea Roșca

Președinte - Asociației Studenților din Inginerie Electrică

Mă numesc Andreea Elena Roșca și ocup funcția de președinte al Asociației Studenților din Inginerie Electrică (ASIE).

Sunt o persoană creativă și ambițioasă, adaptându-mă ușor în funcție de situație.De asemenea, sunt o fire timidă, care încearcă să se dezvolte și să lucreze la propria persoană zilnic, olglindind o versiune care progresează treptat. Doresc să îmi arăt adevăratul potențial și să scot la suprafață spiritul de a lucra în echipă.

Mihaela Popescu

Președinte - Asociatia Studentilor si Absolventilor Filierei Francofone

Hei! Eu sunt Mihaela Popescu. La nivel colegial, am trecut anul 3 la profilul de inginerie chimică în engleză al Facultății de Inginerie în Limbi Străine dim cadru Universității POLITEHNICA București. Sunt o persoană perseverentă, ambițioasă, căreia îi place să accepte provocări și să se dezvolte continuu. Motiv pentru care în acest moment sunt noul președinte al asociației ASAFF. Această asociație m-a format foarte mult și am ajuns de la o persona timidă la una care își asumă responabilități și le duce la împlinire prin muncă continuă. Pe post de concluzie vin cu 2 sfaturi sau devize, nimic nu e imposibil și oamenii sunt facuți sp învețe din orice câte ceva, trebuie doar să fim deschiși la nou.

Alina Caracudă

Președinte - Medical Engineering Development

Numele meu este Alina Caracudă, președinte al asociației Medical Engineering Development. Sunt o persoană ambițioasă, hotărâtă și dedicată. Sunt un om de echipă și iubesc să îndrum și să coordonez voluntarii MED, atât în dezvoltarea lor personală, cât și în cea profesională, prin nenumăratele evenimente organizate.

Flavius Păsărin

Președinte - Organizația Studenților din Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică

Mă numesc Păsărin Flavius. Sunt student la Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică, anul 4. Sunt ambițios, prietenos și foarte sociabil, îmi place să ajut la dezvoltarea lucrurilor și în același timp să fie totul bine organizat și pus la punct. Îmi place să îmi asum riscul în anumite situații dar sunt și responsabil în acelasi timp, iar una dintre premisele mele în viața este "asuma-ți riscul sau pierde șansa".

Călin Iorga

Președinte - Liga Studenților Electroniști

Salut, numele meu este Călin, sunt student în anul II și din aprilie 2022 ocup funcția de Președinte al Ligii Studenților Electroniști, poziție de care sunt tare mândru.

Am început să fac voluntariat încă din școala generală și sunt veșnic recunoscător acestui fapt. Prin voluntariat am cunoscut oameni, experiențe, idei, țări și cel mai important am reușit să devin ceea ce sunt astăzi.

Cu toate că nu cred într-o cea mai mare realizare personală, totuși există un lucru care mă face să mă simt mândru și îmi inspiră energie de fiecare dată când mă gândesc la el. Acest lucru este faptul că de fiecare dată am reușit să fac oamenii să se simtă bine și uniți sub deviza ”MAI PUTERNICI ÎMPREUNĂ!”, pentru că a oferi de la tine timp, dedicare și pasiune în schimbul bunăstării acestora este o rețetă a fericirii pentru că voluntariatul este cu și despre oameni. De aceea, tot ce am făcut până acum a fost în interesul comunității din care fac parte.

Adrian Dima

Președinte - Asociația Studenților din Facultatea de Energetică

De la puștiul timid la tânărul care vorbește în fața mulțimii. Voluntariatul deschide multe porți, dar mai ales porțile către noi prietenii și momente de neuitat. Eu sunt Adrian Dima, președinte și mai presus de toate, voluntar.

Romina Pascaru

Președinte - Liga Studenților Antreprenori Români

Numele meu este Romina Cătălina Pascaru. Sunt studentă în anul 3 la Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria și Managemantul Afacerilor și de asemenea, sunt președintele Ligii Inginerilor Români Antreprenori din cadrul acestei facultăți. Această asociație reprezintă pentru mine cel mai bun mod de a mă dezvolta, de a reuși să îmi aleg drumul în viață. Alături de oamenii minunați pe care îi am lângă mine în permanență, mi-am propus să reușim să readucem ideea voluntariatului în viața studențească pentru a le arată bucuriile de care aceștia se pot bucura și cu care își pot mai “îndulci“ activitățile de zi cu zi ale studentului, deja consacrate.

Vlad Mereuță

Președinte - Asociația Studenților din Facultatea de Inginerie Aerospațială

Numele meu este Mereuță Vlad-Andrei , sunt absolvent a Facultății de Inginerie Aerospațială, anul II master, unde de aproape 2 ani am calitate de președinte al Asociației Studenților din Facultatea de Inginerie Aerospațială
In aceasta perioada lovită de pandemie am găsit tineri muncitori, prietenoși și care își dedică timpul studenților, pentru ca aceaștia să aibă cele mai bune condiții in învățământul superior și nu numai.

Asociației Studenților din Facultatea de Inginerie Aerospațială oferă dezvoltarea personală în urma oportunităților oferite de titlul de voluntar, de asemenea, oferă ocazia de a schimba experiențe, de a intra in contact cu companiile din domeniu, toate acestea vin la pachet cu un bagaj de cunoștințe ce rămân în subconștient pentru restul vieții.

Henri Coandă spunea: "Viitorul este suma pașilor pe care îi faceți, inclusiv a celor mici, ignorați sau luați în râs."

Viitorul sunt și cei peste 1000 de studenți pe care ii reprezint, cărora sper să le cultiv dragostea pentru aviație.

#HaiSăZburămImpreună #AviațiaDăSenzația

URMĂREȘTE-NE ȘI TU!