Universitatea POLITEHNICA din București, în parteneriat cu AS POLI, organizează anual Conferința Națională pentru Elevi și Studenți, ce se desfășoară pe o perioadă de o săptămână, timp în care elevii își vor crea o imagine de ansamblu a ceea ce înseamnă “viața de student”.

Evenimentul vine în sprijinul celor care plănuiesc să-și continue studiile în cadrul Universității POLITEHNICA și are ca scop principal familiarizarea acestora cu atmosfera studenției – mai exact în interacțiunea cu reprezentanți ai mediului universitar tehnic, cu personal didactic, cu studenți, absolvenți și cu traineri din diverse domenii.

Totodată, cu ajutorul acestui eveniment, dorim să le arătăm, într-un mod interactiv și prietenos, ramurile inginerești ale universității. Elevii descoperă diferite oportunități extrașcolare (Erasmus+, organizații studențești, concursuri), care le sunt de folos atât în dezvoltarea lor personală, cât și profesională.

În proiectul nostru, participanții au șansa de a cunoaște diferite companii, fiindu-le prezentate domeniile și mediile de lucru din cadrul acestora, dar și posibilele oportunități de angajare disponibile după finalizarea ciclului de studii.

Activitățile din cadrul conferinței se adresează unui număr minim de 250 elevi din clasele a X-a, XI-a și a XII-a (anul școlar 2020-2021) din toată țara și unui număr de 150 studenți ai UPB.