Cele mai noi tehnologii și tendințe din domeniul chimiei și ingineriei chimice se întâlnesc în cadrul celui mai mare festival din țară dedicat POLIChemistryFEST.

Acest eveniment a transformat Rectoratul Universității POLITEHNICA din București într-un laborator al viitorului cu demonstrații științifice spectaculoase, în perioada 20-21 mai 2022.

Tehnologiile viitorului sunt un subiect din ce în ce mai prezent în viețile noastre – de aceea, pasionații de experimente îndrăznețe s-au adunat în Campusul UPB pentru a afla răspunsul la întrebările și curiozitățile legate de modul în care le este viața influențată de chimie, mai exact de utilizarea sustenabilă a resurselor pentru un viitor verde, realizarea organele artificiale prin bioimprimare sau conținutul suplimentelor de uz zilnic.

Pe platoul central au putut fi vizionate demonstrații chimice impresionante puse în aplicare de către studenții și cadrele didactice ale Facultații de Inginerie Chimică și Biotehnologii. În același timp, au fost organizate workshop-uri, ateliere, expoziții de tehnologii, dezbateri pe teme de interes, prelegeri academice, prezentări de produse și companii.

Voluntarii AS POLI au fost responsabili de buna desfășurare a evenimentului și de partea de logistică, contribuind totodată și la promovarea acestuia prin distribuirea de materiale promoționale în rândul studenților pentru a aduce festivalul în lumina reflectoarelor.