Cu bucurie, am avut ocazia să organizăm evenimentul nostru memorabil – RoboFest! Acest eveniment inovator a avut loc în campusul UPB în perioada 3-6 noiembrie 2022, oferind studenților o oportunitate excepțională de a se învăța cu ultimele tendințe în domeniul robotică.

 

La această expoziție incitantă, studenții pasionați de tehnologie și robotică au avut ocazia să interacționeze cu roboți avansați și soluții tehnologice inovatoare. Peste 500 de proiecte și demonstrații au fost prezentate, fiecare ilustrând potențialul fascinant al roboților în diverse domenii.

 

Participanții au avut șansa de a explora standuri interactive, de a purta discuții cu dezvoltatori și ingineri specializați în robotică și de a-și extinde cunoștințele tehnice. Prezentările susținute de experți în domeniu au oferit o perspectivă profundă asupra impactului pe care tehnologia robotică îl poate avea în lumea noastră în continuă schimbare.

 

În plus, cel mai mare concurs internaţional de robotică din Europa care urmăreşte construirea de roboţi autonomi, capabili să-şi înfrunte adversarii în cele 15 probe, Robochallenge a adus un nivel de adrenalina aparte evenimentului. Echipele de studenți și-au prezentat creațiile ingenioase într-o arenă de luptă robotică și au demonstrat agilitatea și inovația tehnică a proiectelor lor.

 

De asemenea, acest eveniment a avut în plină desfășurare evenimentul QUBE2SPACE, prima competiţie de PocketQube-uri din lume destinată elevilor de liceu.

 

RoboFest a fost mai mult decât un simplu eveniment – a fost un portal către viitor, oferind o privire în lumea tehnologiei de vârf. Suntem încântați că am putut oferi această oportunitate tinerilor minți creative și nerăbdători să exploreze frontierele tehnologice.